Thursday, August 9, 2012

warm up: Поети за промена - Кавадарци 2012Во сабота 11 Август 2012 година во Кавадарци ќе се случи поетски настан кој е дел од глобалната манифестација 100 000 поети за промени. Поети за промена - Кавадарци 2012 е прв од низата настани кои се планирани низ повеќе градови во државата вклучувајќи го главниот настан кој треба да се случи на 29 Септември во Струмица.

Повелете на 11. 08. 2012 г. во 19:00 часот во Градскиот парк - Костурница, Кавадарци да бидете дел од поетската арка!Поети:
Вероника Костадинова, Надица Тренчева, Митко Гогов, Светлана Митрева, Милка Миндева, Цветанка Колева, Марјан Тодоровски, Александра Ристова. ..

* * *

и секако, секој добронамерен пријател, љубител на поезијата, истогласник!


настанот на facebook

No comments:

Post a Comment