Tuesday, September 20, 2011

Мануела Златкова

Немир.


Гребен сув,
Не биди глув,
Одбери прв,

Запри ја болката со крвав врв.


Така застарено,

Така неморално,

Едноставно заборавено.


Времето стишено,

Минатото вдишено,

Нашето дело повторно извишено.


Оди по заобиколен пат,

Не биди дел од подла игра пак.


Сомнеж во тој копнеж,

Чудна завист.


Биди само добар кој доаѓа од лошо.
Автор: Мануела Златкова, (02.10.1997, Струмица). Ученик и огромен љубител на секој вид уметност. Хоби: Пишување есеи.

No comments:

Post a Comment