Thursday, September 22, 2011

Катерина Ангелова

„Несакам совршенство“

Не го барам совршенството
не, не
- совршенство не ми треба.

Кога совршено се би било
ќе бидам мирна и сита
а јас сакам, о сакам
атомите да ми се движат
јас сакам да скитам.

Јас сакам да лутам
јас сакам да трагам
и не е битно што ќе најдам
јас всушност уживам ете
во самата потрага ко дете.

Трагајќи така
сешто ќе сретам
непознато, небарано, ако
светот сакам да го сетам.

Сакам се да видам
сакам се да имам
и сакам, о сакам
несовршена да бидам.
Веруваш ли во чуда?....Кога видливото ќе се скрши
дали Духот можеш да го сетиш?
Кога во земјата ќе се врати
тоа што од земја се роди
ја чувствуваш ли Енергијата
Духот што не бодри?
Зборот штом ќе замре
Мислата останува
Енергијата не се руши
само се преобразува и кружи.
И кога ќе ме надвладее тага
се прашувам:
„-Веруваш ли во чуда?....“
и ВЕРУВАМ,
верувам зашто така сакам
инаку тагата судбоносна би била.
Јас сум Ангелова Катерина. Родена сум 1980 година.Живеам, студирам и работам во Кавадарци (живеам би било доволно секако, и работењето и студирањето спаѓаат во живот). Да речам... пишувам поезија, макар што малку нескромно ми звучи оваа моја изјава, а од причина што до сега ништо не сум објавила и врска немам дали е добро. Омилени писатели ми се Венко Андоновски и Г.Г.Маркес.

1 comment: